Resepi boleh tengok kat sini...
http://chequesuechekgu.blogspot.com/2012/05/udang-bakar-berempah-i.html
UDANG BAKAR BEREMPAH
Resepi : Cheq Sue
Bahan-bahan :
10 ekor udang harimau
- belah belakangnya, buang kotoran dan bersihkan
Bahan perap :
Serbuk cili, bawang putih, halia, rosemarry kering, serbuk kunyit, garam
- tumbuk lumat dan sebatikan
Cara-cara :
Gaulkan udang dengan bahan-bahan perap
Biarkan seketika (+- 30 minit)
Gril dalam nonstick pan, balik-balikkan sehingga garing di kedua belah
Bila dah masak bolehlah dihidangkan
Sangat sedap. Aku tak sangka herba rosemary will go so well with seafood.
http://chequesuechekgu.blogspot.com/2012/05/udang-bakar-berempah-i.html
Sangat sedap. Aku tak sangka herba rosemary will go so well with seafood.
No comments:
Post a Comment