Friday, April 3, 2015

Custard Cracker.... ( Tiramisu )



Resepi yang sangat sedap! Buat banyak kali pon tak jemu jugak...hehehe...

Mula-mula aku ikut resepi ni 100%... Bila dah banyak kali buat... aku olah ikut citarasa aku sekeluarga...

1 tin susu cair jenama Saji
1 3/4 tin air ( sukat ikut tin susu tu )
2 sudu kecil esen vanilla
4 sudu besar gula perang
7 sudu besar tepung kastad

Campurkan semua dan masak atas api sederhana sampai pekat berkilat... Aku cairkan sebab aku nak kastad dia meleleh...mmmmmmm....

Biskut cream cracker... aku guna jenama Hup Seng sebab biskut dia lemak lemak gitu... Biskut lain aku tak suka rasa dia...huhuhuuuu

Taburan milo...

Susun berlapis-lapis. Aku letak kastad dulu...kemudian tabur milo dan susun biskut. Aku buat sampai penuh bekas atau sampai kastad habis... Sejukkan dalam peti ais... Sedapnyaaaaa!!!

No comments:

Post a Comment